Družinski izlet v objemu gora

Vabimo na dnevni izlet v severozahodni kotiček Slovenije, ki je zlasti primeren za družine z mlajšimi otroci.
Izlet ima dve glavni ciljni destinaciji – “Dolino pod Poncami” (Planica) ter Kekčevo deželo.
Kultni lik iz prejšnjega stoletja, ki je osvajal srca naše mladosti. Živel je v skritem kotičku sredi čudovitega objema gora. Tu so živeli tudi teta Pehta, hudobni Bedanc, modri Vitranc, prijazna Mojca, Tinkara, Brincelj in preplašeni Rožle. Lokacija Kekčeve dežele je v okolici Kranjske Gore. Do tja vas odpelje “Bedanc bus”.

Po Kekčevi deželi je čas za kosilo v Kranjski Gori. Nato pa si sami določite stvari, ki bi si jih radi ogledali. Izbirate med:
– Nordijski center Planica
Vodeni ogled zajema ogled osrednjega objekta za smučarske teke, notranjih tekaških prog v podzemnem snežnem tunelu, ogled obeh vetrovnikov in razgled z razgledne ploščadi. Skupaj z vodnikom si ogledate tudi vse skakalnice in se s sedežnico peljete na vrh letalnice bratov Gorišek. Sledi povratek s sedežnico. Po končanem ogledu nordijskega centra sledi še ogled muzeja skokov in poletov. V sklopu muzeja se nahaja tudi simulator, kjer se lahko preizkusite tudi v vlogi smučarskega skakalca.
– ali slap Peričnik + izvir Zelenci
S svojimi 52 metri je slap Peričnik eden izmed najvišjih slovenskih slapov. Do njega vodi označena pot iz Mojstrane. Možno je tudi priti “za” oz. “pod” slap, ter v neposredno bližino, kar ustvari unikaten prizor.
Na skrajnem zahodnem delu močvirja je smaragdno zeleno jezero, iz katerega vrejo iz plasti jezerske krede, ki daje vodi značilno modrozeleno barvo, številni izredno čisti in hladni izviri. Po posebni leseni brvi se lahko brez škode za naravo sprehodite do jezera in po močvirnati okolici. Nepozabno zeleno doživetje.

4 potniki (1 družina) … 42 € / osebo
8 potnikov (2 družini) … 23 € / osebo

Cene vključujejo izvedbo in organizacijo izleta ter aperitiv dobrodošlice. Objavljene cene so za startno točko iz Kopra.

Doplačila:

  • Kekčeva dežela: 15 € / osebo ali 13 € / osebo za družine
  • Planica: 12 € / osebo, otroci do 10. leta gratis

Akcija !

Polnimo kombi ...

Že imate rezerviran polet iz severno italijanskih letališč in potrebujete prevoz ?
Znižane cene za odhode in povratke iz letališč: Milano, Bergamo in Benetke !