Skok k sosedom

Graz – štajerska prestolnica in drugo največje avstrijsko mesto, evropska prestolnica kulture ter mesto kulinaričnih dobrot. Vse to in še več ponuja Graz vsakemu obiskovalcu.

Naš eno dnevni izlet bomo začeli zjutraj in se odpeljali čez Slovenijo, mimo Maribora do avstrijske meje in Graza. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, ki je poln zgodovinskih zgradb iz časov mogočnega avstrijskega / habsburškega imperija.
V osrčju mesta se nahaja “grajski grič” na katerega se bomo povzpeli (alternativa: vzpenjača za doplačilo) in pred seboj zagledali panoramo tega univerzitetnega mesta. Na vrhu griča se nahajajo znameniti “Urni stolp”, trdnjava, zvonik Liesl ter “turški vodnjak”. Adrenalina željni potniki pa se lahko za doplačilo spustijo iz grajskega griča po toboganu. Ostali se bomo peš spustili nazaj v mestno jedro in občutili živahno atmosfero, ki obdaja glavni mestni trg in okoliške ulice.
Videli boste mavzolej Franza Ferdinanda II., graško katedralo, opero, številne znamenite cerkve, mestno hišo z glavnim trgom ter znameniti Glockenspiel. Sledi prosti čas (cca. 1 uro ali več), ki ga lahko izkoristite za samostojno raziskovanje mesta ali pa malce počitka v mestnem parku. Za konec si pogledamo še “moderne elemente mesta” med katere spadata Murinsel in Kunsthaus. Izlet zaključimo na kosilu v restavraciji Der Steirer (doplačilo) ali kateri drugi po vaši izbiri.

4 potniki … 65 € / osebo
6 potnikov … 55 € / osebo
8 potnikov … 45 € / osebo

Cena vključuje organizacijo in izvedbo izleta s štartno točko iz Kopra, aperitiv dobrodošlice, vodo za osvežitev tekom izleta ter celodnevno vozovnico za mestni tramvaj

Doplačila:

  • vzpenjača
  • notranji ogledi znamenitosti
  • spust po toboganu
  • kosilo “Der Steirer”

Akcija !

Polnimo kombi ...

Že imate rezerviran polet iz severno italijanskih letališč in potrebujete prevoz ?
Znižane cene za odhode in povratke iz letališč: Milano, Bergamo in Benetke !